A libazsírtól mennyei ropogós pogácsák készültek a tetején fekete, fehér szezámmaggal és köménymaggal.
Elkészítés módja
A hozzávalókból közepes keménységű kelt tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap kivesszük és kinyújtjuk kb. 1 cm-es vastagságúra, lekenjük a tetejét egy felvert tojással, majd apróbb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Sütőpapírral bélet tepsire sorakoztatjuk a kiszaggatott pogácsákat és tetszőlegesen megszórjuk a magokkal felváltva. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-12,5 dkg libazsír
-1 tojás sárgája
-2 dkg élesztő
-1-1,5 teáskanál himalája só
-annyi tejföl hogy összeálljon a tészta
a tetejére
-1 tojás
-szezámmag
-fekete szezámmag
-köménymag