Pogácsa libazsírral Zelleitündi módra

A libazsírtól mennyei ropogós pogácsák készültek a tetején fekete, fehér szezámmaggal és köménymaggal.

Elkészítés módja

A hozzávalókból közepes keménységű kelt tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap kivesszük és kinyújtjuk kb. 1 cm-es vastagságúra, lekenjük a tetejét egy felvert tojással, majd apróbb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Sütőpapírral bélet tepsire sorakoztatjuk a kiszaggatott pogácsákat és tetszőlegesen megszórjuk a magokkal felváltva. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-12,5 dkg libazsír

-1 tojás sárgája

-2 dkg élesztő

-1-1,5 teáskanál himalája só 

-annyi tejföl hogy összeálljon a tészta

a tetejére

-1 tojás

-szezámmag

-fekete szezámmag

-köménymag

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.