Csodás répatorta dióval, almával és répával, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A tojásokat az édesítőkkel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat. A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a narancs levét és héját. A szárazanyagokat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőporral a pirított durvára vágott dióval és a fűszerekkel összekeverjük. A tojásos keverékhez adjuk először az almás-répás keveréket, majd az összekevert szárazanyagokat. 22 cm-es sütőpapírral bélelt csatos tortaformába simítjuk a tésztát, majd 180 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt mascarponéval, por eritrittel és egy kis narancslével elkevert krémmel megkenjük és pirított durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét.
Bevásálólista/hozzávalók
-21 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 tojás
-1 cs sütőpor
-10 dkg eritrit
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1,25 dl olívaolaj
-1 alma
-20 dkg sárgarépa
-1 narancs leve, héja
-5 dkg pirított dió
-1 teáskanál őrőlt fahéj
-1 teáskanál őrőlt gyömbér
a tetejére
-20 dkg mascarpone
-eritrit por ízlés szerint
-1dl frissen facsart narancslé
-5 dkg pirított durvára vágott dió