Répatorta Zelleitündi módra

   

Csodás répatorta dióval, almával és répával, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat. A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a narancs levét és héját. A szárazanyagokat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőporral a pirított durvára vágott dióval és a fűszerekkel összekeverjük. A tojásos keverékhez adjuk először az almás-répás keveréket, majd az összekevert szárazanyagokat. 22 cm-es sütőpapírral bélelt csatos tortaformába simítjuk a tésztát, majd 180 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt mascarponéval, por eritrittel és egy kis narancslével elkevert krémmel megkenjük és pirított durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét.

Bevásálólista/hozzávalók

-21 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-2 tojás

-1 cs sütőpor

-10 dkg eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1,25 dl olívaolaj

-1 alma

-20 dkg sárgarépa

-1 narancs leve, héja

-5 dkg pirított dió

-1 teáskanál őrőlt fahéj

-1 teáskanál őrőlt gyömbér

a tetejére

-20 dkg mascarpone

-eritrit por ízlés szerint

-1dl frissen facsart narancslé

-5 dkg pirított durvára vágott dió

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük