Rengeteg sajttortát kipróbáltam már, de mind közül ez a legfinomabb. Ricottával keverem a mascarponét és a végeredmény fenséges.
Elkészítés módja A kekszet összemorzsoljuk a puha vajjal és egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, majd betesszük a hűtőbe. Addig elkészítjük a krémet, az összes hozzávalót habosra keverjük, majd a kekszalapra öntjük. 140 C fokos sütőben 50- 60 percig sütjük, maj résnyire kinyitjuk az ajtót, hogy fokozatosan hűljön a sütő, nehogy szétrepedjen a tortánk. Amikor kész még kicsit lágynak tűnhet, de ha a hűtőben minimum 5 órát áll, akkor szépen megdermed. A csokoládét felolvasztjuk, felengedjük a tejszínnel és ezzel díszítjük a mennyei sajttortánkat. Hozzávalók/bevásárlólistaa keksz alaphoz -18 dkg szénhidrátcsökkentett csokis keksz Zellei Tündi lisztkeverékből -4 dkg vaj a krémhez -50 dkg mascarpone -50 dkg ricotta -4 tojás -12 dkg eritrit -2 teáskanál vaníliakivonat csokoládé ganache-hoz -1 dl tejszín -5 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os Szénhidrátcsökkentett, cukormentes csokis keksz Elkészítés módja A sütőt 170 C fokra felmelegítjük. A csokoládét felolvasztjuk, addig a puha vajat az édesítőkkel krémesre keverjük, beletesszük a vanília kivonatot majd az olvasztott csokoládét. Végül a hideg tojást is hozzá adjuk, ami a csokoládés krémet kicsit összefogja. Majd jöhetnek a szárazanyagok, a lisztkeveréket a sóval, szódabikarbónával és a kakaóporral összekeverem és a csokis masszához keverjük. Legvégül a csoki pasztillákat is hozzákeverjük.Sütőpapírral kibélelt tepsibe fagyis kanállal kikanalazzuk, 12-13 db óriási csoki gyönyör lesz belőle.15-18 percig sütjük. Hozzávalók/bevásárlólista -10 dkg olvasztott étcsokoládé cukormentes minimum 70 %-os-12.5 dkg puha vaj vagy 7 dkg kókuszzsír -15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -10 dkg eritrit -1 evőkanál 1:4 édesítő -3 dkg kakaópor -1 egész hideg tojás -1 teáskanál szódabikarbóna -1 csipet só -1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliaőrlemény -10 dkg 70 %-os étcsoki pasztilla |