Ropogós gluténmentes lángos Zelleitündi módra

   

Mennyei ropogós lángost készítettem.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt elmorzsoljuk a szódabikarbónát a sót hozzáadjuk és összekeverjük. A langyos vizet a olajjal és az almaecettel elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Ha megkelt akkor hat kisebb gombócra osztjuk a tésztát és lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, kb 1,5-2 cm vastagra úgy hogy a szélek kicsit vatagabbak legyenek. 10 percet pihentetjük konyharuhával letakarva. Majd forró olajban kisütjük őket. Papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint fokhagymával, tejföllel és sajttal ízesíthetjük. Az elkészült lángos szénhidráttartalma az olajat leszámítva 25,7g/100g. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény  lisztkeverék 
-2 dkg fris élesztő
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 evőkanál almaecet
– fél teáskanál himalája só 
-1 evőkanál olaj
-330 g langyos víz Kókuszolaj vagy olaj a sütéshez 

a feltétnek tejföl, sajt vagy fokhagyma

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük