Elkészítés módja A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, se nem kemény, se nem puha állagú tésztát kell hogy kapjunk. Én háromszor átgyúrom pár perces pihenőkkel. A végén egy síma könnyen kezelhető tésztát kapunk. Kinyújtjuk nyújtófával, vagy tésztagéppel, az utóbbival persze egyszerűbb és gyorsabb. Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, aztán hozzáadjuk a ruccolát, amit megpárolunk rajta. Ha kihűlt összekeverjük a ricottával és sózzuk, borsozzuk. A kinyújtott tésztára kis halmokat teszünk a töltelékből, körbe kenjük tojással, majd a tetejére ráteszünk egy másik kinyújtott tésztát, az újjainkkal kicsit összelapogatjuk. Kiszúró formával vagy derelye vágóval formázzuk. Még egy kicsit óvatosan összenyomkodjuk, úgy hogy a formájuk megmaradjon. Forró lobogó sós vízben kifőzzük. Közben felforrósítjuk a vajat, rátesszük a friss zsályát és a kifőtt tésztát, amit kicsit összeforgatunk. Frissen reszelt parmezánnal és borssal tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához – 28-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez – 4 egész tojás – 1 nagy csipet só Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez – 1 doboz ruccola – 20 dkg ricotta – pici vaj – 2 gerezd fokhagyma – vaj – zsálya – frissen őrőlt bors |