Ruccolás ricottával töltött ravioli zsályás vajban Zelleitündi módra

 Elkészítés módja

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, se nem kemény, se nem puha állagú tésztát kell hogy kapjunk. 
Én háromszor átgyúrom pár perces pihenőkkel. 
A végén egy síma könnyen kezelhető tésztát kapunk. 
Kinyújtjuk nyújtófával, vagy tésztagéppel, az utóbbival persze egyszerűbb és gyorsabb. 
Közben elkészítjük a tölteléket. 
A vajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, aztán hozzáadjuk a ruccolát, amit megpárolunk rajta. Ha kihűlt összekeverjük a ricottával és sózzuk, borsozzuk.
A kinyújtott tésztára kis halmokat teszünk a töltelékből, körbe kenjük tojással, majd a tetejére ráteszünk egy másik kinyújtott tésztát, az újjainkkal kicsit összelapogatjuk. 
Kiszúró formával vagy derelye vágóval formázzuk. 
Még egy kicsit óvatosan összenyomkodjuk, úgy hogy a formájuk megmaradjon.
Forró lobogó sós vízben kifőzzük. 
Közben felforrósítjuk a vajat, rátesszük a friss zsályát és a kifőtt tésztát, amit kicsit összeforgatunk. 
Frissen reszelt parmezánnal és borssal tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
– 28-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
– 4 egész tojás
– 1 nagy csipet só

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
– 1 doboz ruccola
– 20 dkg ricotta
– pici vaj
– 2 gerezd fokhagyma
– vaj
– zsálya
– frissen őrőlt bors

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.