Rusztikus kenyér Zelleitündi módra

A kenyeret ahogy tehetem mindig magam készítem, mert az az illat és házias íz nagyon kedves nekem.

Elkészítés módja

A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. Minimum egy órát pihentetjük kelesztőtálban vagy konyharuhával letakarva, hogy ne száradjon ki a teteje. 

A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, egymásra hajtjuk és óvatosan megformázzuk hosszúkás kenyér formára. A külsejét meglisztezzük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Legalább 40 percet pihentetjük, majd  hosszanti irányba bevágjuk pengével vagy éles késsel a kenyér tetejét és 200 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kb. 30-35 perc alatt.

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez

-2-2,5 dl langyos víz

-2 teáskanál só

-2 dkg friss élesztő

-1 teáskanál fruktóz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.