A kenyeret ahogy tehetem mindig magam készítem, mert az az illat és házias íz nagyon kedves nekem.
Elkészítés módja
A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. Minimum egy órát pihentetjük kelesztőtálban vagy konyharuhával letakarva, hogy ne száradjon ki a teteje.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, egymásra hajtjuk és óvatosan megformázzuk hosszúkás kenyér formára. A külsejét meglisztezzük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Legalább 40 percet pihentetjük, majd hosszanti irányba bevágjuk pengével vagy éles késsel a kenyér tetejét és 200 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kb. 30-35 perc alatt.
Hozzávalók/bevásárlólista
a tésztához
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez
-2-2,5 dl langyos víz
-2 teáskanál só
-2 dkg friss élesztő
-1 teáskanál fruktóz