Sajtos rúd Zelleitündi módra

   

Hihetetlenül egyszerűen elkészül és nagyon finom satos rúd.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a hideg vajjal a sütőporral és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva fél vagy 1 órát pihenetejük a hűtőben. Majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, megkenjük egy felvert tojással, ráhalmozzuk a reszelt sajtot és rudakat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben szép aranybarnéra sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-12,5 dkg vaj

-1 tojás

-1 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál só

-annyi tejföl hogy összeálljon a tészta

a tetetére 

-1 tojás

-reszelt sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük