Szénhidrátcsökkentett cipó, kenyerekhez való lisztkeverékből sokféle magokkal.
Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a fruktózt a sót és végül a magvakat. A langyos vízzel jól kidolgozzuk a tésztát, majd min. 1 órát pihentetjük kelesztőtálban, vagy letakarva. Ha megkelt a kenyértésztánk, akkor egy kis lisztkeveréket szórunk a munkafelületre, majd ráborítjuk a megkelt tésztát, óvatosan átgyúrjuk és cipóvá formázzuk, kissé lelapítjuk, mivel még sokat fog kelni. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 15 percet pihenetjük, éles késsel bevágjuk kereszt alakban, még 5 percet pihentetjük és 220 C fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 190 C fokon még 15 percig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez
-2 dkg friss élesztő
-1 teáskanál himalája só
-1 csipet fruktóz
-5 dkg magkeverék pl. lenmag, napraforgómag, szezámmag stb. keveréke
-2,5 dl langyos víz