Gnocchi krumpli és liszt nélkül, bűntetlenül, ráadásul nagyon finom.
Elkészítés módja A bébispenótot blansírozzuk, ami azt jelenti, hogy forrásban lévő vízben 1 percig főzzük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Jól lecsepegtetjük, kicsavarjuk belőle a maradék vizet is, majd apróra vágjuk a spenótot. A ricottát sóval, borssal a 3 evőkanál parmezán sajttal és a tojások sárgájával összekeverjük, és a felaprított spenótot is hozzáadjuk. Egy hőálló tálat jól kivajazunk és evőkanál segítségével hosszúkás gnocchikat formálunk a masszából. Beletesszük sorba a tálba, majd meghintjük a maradék parmezán sajttal. Sütőben 180 C fokon megsütjük 10-15 perc alatt. A zsályát felaprítjuk és a maradék vajon megfuttatjuk. A kisült gnocchit tányérokra szedjük és meglocsoljuk a zsályás vajjal, végül parmezán sattal tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók -1 doboz bébi spenót -25 dkg ricotta-só, bors -6 evőkanál parmezán sajt -2 tojás sárgája -4 evőkanál vaj -1 marék zsálya |