Spenótos gnocchi Zelleitündi módra

   

Gnocchi krumpli és liszt nélkül, bűntetlenül, ráadásul nagyon finom.

Elkészítés módja

A bébispenótot blansírozzuk, ami azt jelenti, hogy forrásban lévő vízben 1 percig főzzük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Jól lecsepegtetjük, kicsavarjuk belőle a maradék vizet is, majd apróra vágjuk a spenótot. A ricottát sóval, borssal a 3 evőkanál parmezán sajttal és a tojások sárgájával összekeverjük, és a felaprított spenótot is hozzáadjuk. Egy hőálló tálat jól kivajazunk és evőkanál segítségével hosszúkás gnocchikat formálunk a masszából. Beletesszük sorba a tálba, majd meghintjük a maradék parmezán sajttal. Sütőben 180 C fokon megsütjük 10-15 perc alatt. A zsályát felaprítjuk és a maradék vajon megfuttatjuk. A kisült gnocchit tányérokra szedjük és meglocsoljuk a zsályás vajjal, végül parmezán sattal tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 doboz bébi spenót
-25 dkg ricotta-só, bors
-6 evőkanál parmezán sajt
-2 tojás sárgája
-4 evőkanál vaj
-1 marék zsálya 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük