Spenótos quiche lorraine Zelleitündi módra

   

A franciák mennyei pitéje spenóttal, ami lehet egytálétel, vacsora vagy köret. Köretként kis kerek piteformákba teszem és konfitált kacsamell mellé tálalom. 

Elkészítés módja 

A lisztkeveréket és a vajat összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát annyi hideg vízzel, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk és fél órát folpackban állni hagyjuk, majd kinyújtjuk és a sütőformákba nyomkodjuk, vagy egy 26 cm-es piteformába. 190 C fokon 15 percig vakon elősütjük a tésztát. A vak sütés azt jelenti, hogy babot, rizst vagy hasonló nehezéket szórunk a tésztára és úgy sütjük elő a tésztát. Ez azért fontos, mert ha nem tesszük elázna az omlós tészta. Közben a vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és a bébi spenótot. A tejet tejszínt, tojást sót, borsot és a reszelt sajtot összekeverjük és a fokhagymás spenótos alappal összeönjük, természetesen akkor, amikor már kihűlt a spenótos keverék, nehogy a tojásokból rántotta legyen. A sütőformákba kanalazzuk vagy egy piteformába és 160 C fokon 30-35 percig sütjük. 

 Bevásárlólista/hozzávalók

-1 doboz bébi spenót, vagy mélyhűtött egész leveles spenót
-3 tojás
-3 dl tejszín
-1,5 dl tej
-só, bors
-2 gerezd fokhagyma
-1 fej hagyma
-5 dkg vaj
-20 dkg sajt plusz parmezán 

a tésztához:
40 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-20 dkg vaj
-2 tojássárgája
-csipet só
-1-1,5 dl hideg víz 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük