A franciák mennyei pitéje spenóttal, ami lehet egytálétel, vacsora vagy köret. Köretként kis kerek piteformákba teszem és konfitált kacsamell mellé tálalom.
Elkészítés módja A lisztkeveréket és a vajat összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát annyi hideg vízzel, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk és fél órát folpackban állni hagyjuk, majd kinyújtjuk és a sütőformákba nyomkodjuk, vagy egy 26 cm-es piteformába. 190 C fokon 15 percig vakon elősütjük a tésztát. A vak sütés azt jelenti, hogy babot, rizst vagy hasonló nehezéket szórunk a tésztára és úgy sütjük elő a tésztát. Ez azért fontos, mert ha nem tesszük elázna az omlós tészta. Közben a vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és a bébi spenótot. A tejet tejszínt, tojást sót, borsot és a reszelt sajtot összekeverjük és a fokhagymás spenótos alappal összeönjük, természetesen akkor, amikor már kihűlt a spenótos keverék, nehogy a tojásokból rántotta legyen. A sütőformákba kanalazzuk vagy egy piteformába és 160 C fokon 30-35 percig sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -1 doboz bébi spenót, vagy mélyhűtött egész leveles spenót -3 tojás -3 dl tejszín -1,5 dl tej -só, bors -2 gerezd fokhagyma -1 fej hagyma -5 dkg vaj -20 dkg sajt plusz parmezán a tésztához: 40 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -20 dkg vaj -2 tojássárgája -csipet só -1-1,5 dl hideg víz |