Sütőtök flan Zelleitündi módra

   

A flan egy nagyon könnyű francia desszert, most a sütőtökös verziót készítettem el.

Elkészítés módja

A megtisztított felkockázott sütőtököt pici sós vízben, fedő alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és egy keverőtálban villával széttörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, azaz az eritritolt, a tejet, a vajat és a tojást, majd a lisztkeveréket és egy csipet őrőlt fahéjat. Kivajazott szuflé fomákba vagy egy 24 cm-es tortaformába öntjük és 180 C fokos, előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A tortát pedig 45 percig sütjük.

A szufléformákból kis tányérokra borítjuk a sütőtökflanokat és tetszés szerint díszítjük. Ha tortaformában sütöttük, akkor a tortát pedig felszeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-50 dkg tisztított, kockázott sütőtök

-10 dkg eritritol

-8 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 evőkanál puha vaj

-2 tojás

-1/2 dl tej

-csipet őrőlt fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük