A flan egy nagyon könnyű francia desszert, most a sütőtökös verziót készítettem el.
Elkészítés módja
A megtisztított felkockázott sütőtököt pici sós vízben, fedő alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és egy keverőtálban villával széttörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, azaz az eritritolt, a tejet, a vajat és a tojást, majd a lisztkeveréket és egy csipet őrőlt fahéjat. Kivajazott szuflé fomákba vagy egy 24 cm-es tortaformába öntjük és 180 C fokos, előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A tortát pedig 45 percig sütjük.
A szufléformákból kis tányérokra borítjuk a sütőtökflanokat és tetszés szerint díszítjük. Ha tortaformában sütöttük, akkor a tortát pedig felszeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-50 dkg tisztított, kockázott sütőtök
-10 dkg eritritol
-8 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 evőkanál puha vaj
-2 tojás
-1/2 dl tej
-csipet őrőlt fahéj