Sütőtökös brownie Zelleitündi módra

   

A brownie még krémesebb változata, ha sütőtökkel kombináljuk. Gyönyörű márványos narancsos-csokis süteményt kapunk.

Elkészítés módja

A vajat az étcsokoládéval együtt felolvasztjuk. A lisztkeveréket a sütőporral és a sóval elkeverjük. A tojásokat az eritrittel és a vaníliaőrleménnyel habosra keverjük, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott tésztát kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a felolvasztott vajas étcsokoládét, a másikba pedig a sütőtökpürét az olívaolajat a fahájat és a csipet szerecsendiót. Sütőpapírral bélelt 30×20 cm-es tepsibe simítjuk a csokoládés részt, majd rásimítjuk a sütőtökpürés részt is. Egy fakanál nyelével a két részt enyhén összekeverjük úgy, mintha nyolcasokat rajzolnánk. Így legy gyönyörű márványos a kész süteményünk. 180 C fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg vaj/bio margarin

-20 dkg cukormentes étcsokoládé 70 %-os

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 teáskanál sütőpor

-1/2 teáskanál só

-15 dkg eritrit

-4 tojás

-csipet vaníliaőrlemény

-25 dkg sült sütőtöktök püré

-0,5 dl olívaolaj

-1 teáskanál fahéj

-csipet reszelt szerecsendió

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük