A brownie még krémesebb változata, ha sütőtökkel kombináljuk. Gyönyörű márványos narancsos-csokis süteményt kapunk.
Elkészítés módja
A vajat az étcsokoládéval együtt felolvasztjuk. A lisztkeveréket a sütőporral és a sóval elkeverjük. A tojásokat az eritrittel és a vaníliaőrleménnyel habosra keverjük, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott tésztát kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a felolvasztott vajas étcsokoládét, a másikba pedig a sütőtökpürét az olívaolajat a fahájat és a csipet szerecsendiót. Sütőpapírral bélelt 30×20 cm-es tepsibe simítjuk a csokoládés részt, majd rásimítjuk a sütőtökpürés részt is. Egy fakanál nyelével a két részt enyhén összekeverjük úgy, mintha nyolcasokat rajzolnánk. Így legy gyönyörű márványos a kész süteményünk. 180 C fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg vaj/bio margarin
-20 dkg cukormentes étcsokoládé 70 %-os
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 teáskanál sütőpor
-1/2 teáskanál só
-15 dkg eritrit
-4 tojás
-csipet vaníliaőrlemény
-25 dkg sült sütőtöktök püré
-0,5 dl olívaolaj
-1 teáskanál fahéj
-csipet reszelt szerecsendió