Csodás kiflik készültek gluténmentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szódabikarbónát a sót, és összekeverjük. A langyos növényi tejet vagy vizet az olajjal és az almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 15 percig pihentetjük. Enyhén lisztezett felületen kerek alakúra nyújtjuk a tésztát négy, vagy nyolc cikkre vágjuk, majd feltekerjük a széles felénél, enyhén behajlítjuk kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A kiflik tetejét langyos vízzel megkenjük és tetszés szerint megszórjuk mákkal és szezámmaggal 210 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 C fokon további 15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók:
-200g Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék
-1 evőkanál almaecet
-1 teáskanál szódabikarbóna
-2 tojás (110g)
-1 teáskanál himaláya só
-2 evőkanál kókuszolaj
-190 ml langyos növényi tej vagy víz