Szénhidrátcsökkentett gluténmentes kiflik Zelleitündi módra

Csodás kiflik készültek gluténmentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szódabikarbónát a sót, és összekeverjük. A langyos növényi tejet vagy vizet az olajjal és az almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig,
majd letakarva langyos helyen 15 percig pihentetjük.
 Enyhén lisztezett felületen kerek alakúra nyújtjuk a tésztát négy, vagy nyolc cikkre vágjuk, majd feltekerjük a széles felénél, enyhén behajlítjuk kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A kiflik tetejét langyos vízzel megkenjük és tetszés szerint megszórjuk mákkal és szezámmaggal 210 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 C fokon további 15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók:


-200g  Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék

-1 evőkanál almaecet


-1 teáskanál szódabikarbóna

-2 tojás (110g)

-1 teáskanál himaláya só

-2 evőkanál kókuszolaj

-190 ml langyos növényi tej vagy víz


Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.