A szilvával fantasztikus párost alkot a mák, ráadásul a szénhidráttartalma is kedvező. Egyik kedvenc őszi süteményem ez a szilvás-mákos pite.
Elkészítés módja A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd jöhet a joghurt és az olvasztott vaj. A sütőporral elkeverjük a mákot a lisztet a reszelt citromhéjat és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Szép habosra kikeverjük. 10 db 10 cm átmérőjű kivajazott, lisztezett kis pite formába kanalazzuk a csodás mákos keveréket. A tetejére ízlés szerint szilvát helyezünk és megszórjuk leheletnyi fahéjjal. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók – fél pohár eritrit – 3 pohár darált mák – 1 pohár Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez – 1 pohár olvasztott vaj – 1 pohár joghurt – 1 citrom reszelt héja – fél csomag sütőpor – 3 tojás – fél kg szilva |