Szilvás-mákos pite Zelleitündi módra

   

A szilvával fantasztikus párost alkot a mák, ráadásul a szénhidráttartalma is kedvező. Egyik kedvenc őszi süteményem ez a szilvás-mákos pite.

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd jöhet a joghurt és az olvasztott vaj. 
A sütőporral elkeverjük a mákot a lisztet a reszelt citromhéjat és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. 
Szép habosra kikeverjük. 
10 db 10 cm átmérőjű kivajazott, lisztezett kis pite formába kanalazzuk a csodás mákos keveréket. 
A tetejére ízlés szerint szilvát helyezünk és megszórjuk leheletnyi fahéjjal. 
180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók
– fél pohár eritrit
– 3 pohár darált mák
– 1 pohár Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
– 1 pohár olvasztott vaj
– 1 pohár joghurt
– 1 citrom reszelt héja
– fél csomag sütőpor
– 3 tojás
– fél kg szilva

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük