Csodás almás pite szívecskékkel díszítve cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd hozzákeverjük az édesítőt és a csipet fahéjat. (én nem szoktam megpárolni az almát, de ha valaki úgy szereti nyugodtan párolja meg enyhén) A tésztából lecsípünk egy kisebb darabot a szívecskéknek, a többit kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és egy hosszúkás kivehető aljú pite formába tesszük úgy hogy legyen széle is. Rásimítjuk a tölteléket, majd a másik tésztát is kinyújtjuk és különböző mérető szívecskéket szúrúnk ki belőle és ráhelyezzük a töltelékre tetszőlegesen. A tetejét még megszórjuk szeletelt mandulával is. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-10 dkg vaj
-1 db tojássárga
-3,5 dkg eritrit
-1,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 evőkanál tejföl
-1 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-só, citromhéj
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-4 db savanykás alma
-4 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál fahéj
-szeletelt mandula