Szívecskés almás pite Zelleitündi módra

Csodás almás pite szívecskékkel díszítve cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd hozzákeverjük az édesítőt és a csipet fahéjat. (én nem szoktam megpárolni az almát, de ha valaki úgy szereti nyugodtan párolja meg enyhén) A tésztából lecsípünk egy kisebb darabot a szívecskéknek, a többit kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és egy hosszúkás kivehető aljú pite formába tesszük úgy hogy legyen széle is. Rásimítjuk a tölteléket, majd a másik tésztát is kinyújtjuk és különböző mérető szívecskéket szúrúnk ki belőle és ráhelyezzük a töltelékre tetszőlegesen. A tetejét még megszórjuk szeletelt mandulával is. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-10 dkg vaj 

-1 db tojássárga

-3,5 dkg eritrit

-1,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 evőkanál tejföl

-1 teáskanál sütőpor

-1 csipet szódabikarbóna

-só, citromhéj

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-4 db savanykás alma

-4 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 teáskanál fahéj

-szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.