Elkészítés módja Összesen két edényre van szükségünk, az egyikbe feltesszük főni a tésztát (al dente), addig egy serpenyőben elkészítjük a mennyei mártást. Az olívaolajat felhevítjük a serpenyőben és a csíkokra vágott prosciuttot megpirítjuk rajta, majd a fokhagymát és a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt a mascarponét, majd a kifőtt tésztát. Elkeverjük egy kicsit átforrosítjuk az egészet, a legvégén hozzádobjuk a koktélparadicsomot és a ruccolát. Azonnal tálaljuk és frissen reszelt parmezánnal megszórjuk. Bevásárlólista/hozzávalók – 1/2 doboz tagliatelle tészta durumbúzából – 15 dkg prosciutto – 1/2 doboz ruccola – 20 dkg koktélparadicsom – só, bors – 4 gerezd fokhagyma – olívaolj – 12 dkg mascarpone – 2 dl főzőtejszín – 25 dkg csiperkegomba – frissen reszelt parmezán |