Tagliatelle prosciuttoval és ruccolával Zelleitündi módra

 Elkészítés módja

Összesen két edényre van szükségünk, az egyikbe feltesszük főni a tésztát (al dente), addig egy serpenyőben elkészítjük a mennyei mártást. 
Az olívaolajat felhevítjük a serpenyőben és a csíkokra vágott prosciuttot megpirítjuk rajta, majd a fokhagymát és a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt a mascarponét, majd a kifőtt tésztát. 
Elkeverjük egy kicsit átforrosítjuk az egészet, a legvégén hozzádobjuk a koktélparadicsomot és a ruccolát. 
Azonnal tálaljuk és frissen reszelt parmezánnal megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók
– 1/2 doboz tagliatelle tészta durumbúzából
– 15 dkg prosciutto
– 1/2 doboz ruccola
– 20 dkg koktélparadicsom
– só, bors
– 4 gerezd fokhagyma
– olívaolj
– 12 dkg mascarpone
– 2 dl főzőtejszín
– 25 dkg csiperkegomba
– frissen reszelt parmezán

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.