Tejszínes gyümölcsleves Zelleitündi módra

   

Hideg gyümölcsleves cukormentesen, nagyon csábító és könnyű fogás tavasszal és nyáron.

Elkészítés módja

A gyümölcsök lehetnek frissek és mélyhűtöttek is illetve a szezontól függően készíthetjük egyéb gyümölcsökkel is. A cseresznyét és a meggyet kimagozzuk, majd feltesszük hideg vízbe a tűzhelyre a fahéjjal a szegfűszeggel és a citrom karikákkal együtt. Annyi víz elegendő, hogy éppen ellepje a gyümölcsöket. Közben a többi gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk a nagyobbakat kisebb darabokra vágjuk. Ha felforrt a cseresznyénk és a meggyünk hozzátesszük az almát a sárgabarckot és az ősszibarackot, pár percig főzzük. Ízesíttjük sóval és eritrittel. Elkeverjük a tejszínt a lisztkeverékkel és hozzáöntjük a leveshez. Ha kell egy kis vízzel higíthatjuk. Miután levettük a levest a tűzhelyről, hozzátesszük az epret és a málnát. Jól kihűtjük és hidegen tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg magozott meggy
-30 dkg magozott cseresznye
-2 db savanykás alma
-10 dkg eper
-10 dkg málna
-2-3 szem sárgabarck (szezontól függően)
-2 őszibarack (szezontól függően)
-1 rúd fahéj-
-3-4 szem szegfűszeg
-2 karika citrom
-1 dl tejszín-eritrit ízlés szerint
-csipet só
-1 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük