Hideg gyümölcsleves cukormentesen, nagyon csábító és könnyű fogás tavasszal és nyáron.
Elkészítés módja A gyümölcsök lehetnek frissek és mélyhűtöttek is illetve a szezontól függően készíthetjük egyéb gyümölcsökkel is. A cseresznyét és a meggyet kimagozzuk, majd feltesszük hideg vízbe a tűzhelyre a fahéjjal a szegfűszeggel és a citrom karikákkal együtt. Annyi víz elegendő, hogy éppen ellepje a gyümölcsöket. Közben a többi gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk a nagyobbakat kisebb darabokra vágjuk. Ha felforrt a cseresznyénk és a meggyünk hozzátesszük az almát a sárgabarckot és az ősszibarackot, pár percig főzzük. Ízesíttjük sóval és eritrittel. Elkeverjük a tejszínt a lisztkeverékkel és hozzáöntjük a leveshez. Ha kell egy kis vízzel higíthatjuk. Miután levettük a levest a tűzhelyről, hozzátesszük az epret és a málnát. Jól kihűtjük és hidegen tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók -30 dkg magozott meggy -30 dkg magozott cseresznye -2 db savanykás alma -10 dkg eper -10 dkg málna -2-3 szem sárgabarck (szezontól függően) -2 őszibarack (szezontól függően) -1 rúd fahéj- -3-4 szem szegfűszeg -2 karika citrom -1 dl tejszín-eritrit ízlés szerint -csipet só -1 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez |