Tejszínes-paradicsomos tagliatelle Zelleitündi módra

Friss tésztát otthon készíteni pofon egyszerű és a végeredmény nagyon finom. Érdemes egyszer-egyszer beiktatni a napjainkba.

Elkészítés módja

A frissen készült tésztához a tojásokat a liszttel az olívaolajjal és a sóval síma tésztává gyúrjuk. Tésztagéppel kinyújtjuk és tagliatelle tésztára formázzuk. Forró lobogó sós vízben 5-7 perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. Közben elkészítjük a tejszínes-paradicsomos mártást.

A pancettát (Olasz húsos szalonna) kis kockákra vágjuk, majd megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük a passataval, sózzuk, borsozzuk, majd friss bazsalikommal ízesítjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk és azt is a mártáshoz adjuk. Ha kifőtt a tészta, rászedjük a mártásra és összeforraljuk. Ha kicsit sűrűnek találjuk, akkor a tészta főzővizéből tegyünk hozzá. Frissen reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-4 tojás

-28 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-só

-1 evőkanál olívaolaj

a mártáshoz

-20 dkg pancetta

-2 gerezd fokhagyma

-2 dl passatta (paszírozott paradicsom)

-2 dl tejszín

-10 dkg koktélparadicsom

-só

-bors

-friss bazsalikom

-parmezán

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.