Friss tésztát otthon készíteni pofon egyszerű és a végeredmény nagyon finom. Érdemes egyszer-egyszer beiktatni a napjainkba.
Elkészítés módja
A frissen készült tésztához a tojásokat a liszttel az olívaolajjal és a sóval síma tésztává gyúrjuk. Tésztagéppel kinyújtjuk és tagliatelle tésztára formázzuk. Forró lobogó sós vízben 5-7 perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. Közben elkészítjük a tejszínes-paradicsomos mártást.
A pancettát (Olasz húsos szalonna) kis kockákra vágjuk, majd megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük a passataval, sózzuk, borsozzuk, majd friss bazsalikommal ízesítjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk és azt is a mártáshoz adjuk. Ha kifőtt a tészta, rászedjük a mártásra és összeforraljuk. Ha kicsit sűrűnek találjuk, akkor a tészta főzővizéből tegyünk hozzá. Frissen reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-4 tojás
-28 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-só
-1 evőkanál olívaolaj
a mártáshoz
-20 dkg pancetta
-2 gerezd fokhagyma
-2 dl passatta (paszírozott paradicsom)
-2 dl tejszín
-10 dkg koktélparadicsom
-só
-bors
-friss bazsalikom
-parmezán