Bármilyen sütemény amiben tejszínhab és eper van, az csak finom lehet.
Elkészítés módja A puha vajat habosra keverjük a nyírfacukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztkeveréket is hozzákeverjük. Nagyon könnyűre, habosra kell kikeverjük a tésztát. Két egyenlő részre osztjuk a tésztát és 2 db 26 cm-es tortaformába simítjuk és 180 C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt megkenjük az egyik piskótánkat a cukormentes eperlekvárral, majd a felvert tejszínhabbal, amit ízlés szerint nyírfacukorral édesítünk. Szeletekre vágott eper darabokat szórunk rá és rátesszük a másik piskótát. Megszórjuk nyírfaporcukorral, eperrel díszítjük és tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók -20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -20 dkg vaj -20 dkg nyírfacukor -4 tojás -1 cs sütőpor -1-2 evőkanál tej -cukormentes eperlekvár -2,5 dl tejszín -ízlés szerint nyírfacukor -25 dkg eper |