Tejszínhabos eper torta Zelleitündi módra

   

Bármilyen sütemény amiben tejszínhab és eper van, az csak finom lehet.

Elkészítés módja

A puha vajat habosra keverjük a nyírfacukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztkeveréket is hozzákeverjük. Nagyon könnyűre, habosra kell kikeverjük a tésztát. Két egyenlő részre osztjuk a tésztát és 2 db 26 cm-es tortaformába simítjuk és 180 C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt megkenjük az egyik piskótánkat a cukormentes eperlekvárral, majd a felvert tejszínhabbal, amit ízlés szerint nyírfacukorral édesítünk. Szeletekre vágott eper darabokat szórunk rá és rátesszük a másik piskótát. Megszórjuk nyírfaporcukorral, eperrel díszítjük és tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-20 dkg vaj
-20 dkg nyírfacukor
-4 tojás
-1 cs sütőpor
-1-2 evőkanál tej
-cukormentes eperlekvár
-2,5 dl tejszín
-ízlés szerint nyírfacukor
-25 dkg eper

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük