Teljes kiőrlésű briós Zelleitündi módra

Nagyon finom briósok készültek. Egy picit félre csúsztak, de ez az ízén nem változtat.

Elkészítés módja

Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd az élesztőt kb. fél dl langyos tejjel, és egy kis lisztkeverékkel elkeverjük , természetesen a kimért mennyiségből. Állni hagyjuk, míg fel nem fut az élesztős keverékünk kb. 5 perc, majd összegyúrjuk az összes hozzávalót, annyi langyos tejjel, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Jól ki kel dolgozni a tésztát, addig gyúrjuk, míg szép sima tésztát nem kapunk. Ezután legalább 60 percet pihentetjük letakarva, vagy kelesztőtálban, majd hat részre osztjuk a tésztát, megsodorjuk hosszúkásra és csiga formában feltekerjük, úgy hogy a vége a csiga tetejére kerüljön. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és újabb 10-15 percet pihentetjük. Megkenjük a tetejét egy felvert tojással és meghíntjük eritrittel. 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük kb. 15-20 perc alatt.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék

-1,5 dkg élesztő

-2  egész tojás

-1 csipet só

-3 dkg Éden Prémium Eritvia

-5 dkg puha vaj/bio vaj

-1 teáskanál vanília kivonat/vanília őrlemény

-kb. 1 dl langyos tej/növényi tej

-fél citrom reszelt héja

-5 dkg apró arany mazsola

a tetejére 

-1 db tojás

-eritrit a szóráshoz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.