Finom egyszerűen elkészíthető áfonyás muffinok teljes kiőrlésű szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből.
Elkészítés módja A vaníliás muffin alaptésztát készítjük el, aminek a tetejét megszórjuk áfonyával és szeletelt mandulával. Ebből a mennyiségből 20 db mini muffin lesz. A szárazanyagokat kimérjük összekeverjük, majd a tojást az eritrittel kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet, végül a száraz anyagokat is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Papír kapszlikba kanalazzuk, és a tetejét megszórjuk áfonyával, és szeletelt mandulával, majd 170 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -14 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék -1 teáskanál sütőpor -1 késhegynyi szódabikarbóna -7 dkg eritrit -1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -1 dl tej/növényi tej-1 tojás -0,5 dl olívaolaj -1 késhegynyi vaníliaőrlemény -1 csipet só -reszelt citromhéj -10 dkg fagyasztott vagy friss áfonya a tetjére szeletelt mandula |