Teljes kiőrlésű mini áfonyás muffin Zelleitündi módra

   

Finom egyszerűen elkészíthető áfonyás muffinok teljes kiőrlésű szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből. 

Elkészítés módja

A vaníliás muffin alaptésztát készítjük el, aminek a tetejét megszórjuk áfonyával és szeletelt mandulával. Ebből a mennyiségből 20 db mini muffin lesz. A szárazanyagokat kimérjük összekeverjük, majd a tojást az eritrittel kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet, végül a száraz anyagokat is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Papír kapszlikba kanalazzuk, és a tetejét megszórjuk áfonyával, és szeletelt mandulával, majd 170 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-14 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék 
-1 teáskanál sütőpor
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-7 dkg eritrit 
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-1 dl tej/növényi tej-1 tojás
-0,5 dl olívaolaj
-1 késhegynyi vaníliaőrlemény
-1 csipet só
-reszelt citromhéj
-10 dkg fagyasztott vagy friss áfonya a tetjére szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük