Teljes kiőrlésű vaníliás-mazsolás csigák Zelleitündi módra

Csodásak lettek ezek a teljes kiőrlésű vaníliás-mazsolás csigák, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd az élesztőt egy kis langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy kelt tésztát gyúrunk. Alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen letakarva, kétszeresére kelesztjük. Kb. 40 perc.

Ha megkelt a tésztánk kinyújtjuk téglalap alakúra, majd a puha vajat elkeverjük az édesítővel a vaníliával és a mazsolával és rákenjük a tésztára.Végül szorosan feltekerjük a tésztát. 2-3 cm-es vastagságú szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit ellapítjuk a csigákat. 20 percig pihentetjük és 180 C fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. 12-14 db gyönyörű csiga lesz belőle. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék 

-1 teáskanál himalája só

-2 dkg élesztő

-1,8-2 dl langyos tej/növényi tej

-1 egész tojás

-2 dkg Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő

a töltelékhez

-5 dkg vaj/bio margarin

-5 dkg mazsola

-1 teáskanál vanília kivonat vagy őrlemény

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő, ízlés szerint lehet több is

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.