Thai pirított tészta Zelleitündi módra

Az egyik kedvenc thai tésztám, amit bármilyen zöldséggel elkészíthetünk.

Elkészítés módja

A frissen készült tésztához a tojásokat a lisztkeverékkel az olívaolajjal és a sóval síma tésztává gyúrjuk. Tésztagéppel kinyújtjuk és spagettivágóval formázzuk, ha ilyen nibcs akkor szélesmetéltet késítünk belőle. Tésztagép hiányában pedig nyújtófával szép vékonyra nyújtjuk a begyúrt tésztát és tetszőleges vastagságúra és hosszúságúra vágjuk. Forró lobogó sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük. Közben elkészítjük a pirított zöldségeket a csirkemellel. A hagymákat megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk, majd a zöldségeket felaprítjuk, a cukkinit félbe, majd karikára, a paprikákat csíkokra vágjuk a sárgarépát pedig karikára. Egy kis olívaolajon wok serpenyőben megpirítjuk a kétféle hagymát, aztán a zöldségeket fajtánként, a chili paprikát és kiszedjük egy tálba. Ha kell pótóljuk a serpenyőben az olívaolajat és a csíkokra vágott csirkemellet is megpirítjuk sózzuk, borsozzuk. Ha kész visszaönjük a már korábban megpirított zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát is, végül ízesítjük szójaszósszal és halszósszal. Ha nem elég csípős, akkor tegyünk még hozzá chili paprikát.

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-4 tojás

-28-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-só

-1 evőkanál olívaolaj

a feltéthez

-1 csirkemellfilé

-1 sárgarépa

-1 salotta hagyma

-1 lilahagyma

-1 californiai paprika

-1 cukkini

-szójaszósz

-halszósz

-olívaolaj

-1 chili paprika

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.