Az egyik kedvenc thai tésztám, amit bármilyen zöldséggel elkészíthetünk.
Elkészítés módja
A frissen készült tésztához a tojásokat a lisztkeverékkel az olívaolajjal és a sóval síma tésztává gyúrjuk. Tésztagéppel kinyújtjuk és spagettivágóval formázzuk, ha ilyen nibcs akkor szélesmetéltet késítünk belőle. Tésztagép hiányában pedig nyújtófával szép vékonyra nyújtjuk a begyúrt tésztát és tetszőleges vastagságúra és hosszúságúra vágjuk. Forró lobogó sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük. Közben elkészítjük a pirított zöldségeket a csirkemellel. A hagymákat megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk, majd a zöldségeket felaprítjuk, a cukkinit félbe, majd karikára, a paprikákat csíkokra vágjuk a sárgarépát pedig karikára. Egy kis olívaolajon wok serpenyőben megpirítjuk a kétféle hagymát, aztán a zöldségeket fajtánként, a chili paprikát és kiszedjük egy tálba. Ha kell pótóljuk a serpenyőben az olívaolajat és a csíkokra vágott csirkemellet is megpirítjuk sózzuk, borsozzuk. Ha kész visszaönjük a már korábban megpirított zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát is, végül ízesítjük szójaszósszal és halszósszal. Ha nem elég csípős, akkor tegyünk még hozzá chili paprikát.
Hozzávalók/bevásárlólista
a tésztához
-4 tojás
-28-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-só
-1 evőkanál olívaolaj
a feltéthez
-1 csirkemellfilé
-1 sárgarépa
-1 salotta hagyma
-1 lilahagyma
-1 californiai paprika
-1 cukkini
-szójaszósz
-halszósz
-olívaolaj
-1 chili paprika