Az egyik része teljeskiőrlésű tönkölylisztből a másik része pedig Zellei Tündi lisztből készült egészséges vekni.
Elkészítés módja A liszteket kimérjük és a friss élesztővel elmorzsoljuk, majd jöhet a só a fruktóz és az olívaolaj. Annyi langyos vízet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. 1 órát pihentetjük, majd megformázzuk vekni formára, úgy hogy a két végét vékonyítsuk el, így kapjuk meg ezt a formát.Még pihentetjük 20 percet, bevágjuk és 210 C fokra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt készre sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -15 dkg teljekiőrlésű tönkölyliszt -15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz/kenyerekhez-1,5 dkg friss élesztő -1 teáskanál fruktóz -1,5 teáskanál só -1 evőkanál olívaolaj -kb 2 dl langyos víz |