Tönköly vekni Zelleitündi módra

   

Az egyik része teljeskiőrlésű tönkölylisztből a másik része pedig Zellei Tündi lisztből készült egészséges vekni.

Elkészítés módja

A liszteket kimérjük és a friss élesztővel elmorzsoljuk, majd jöhet a só a fruktóz és az olívaolaj. Annyi langyos vízet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. 1 órát pihentetjük, majd megformázzuk vekni formára, úgy hogy a két végét vékonyítsuk el, így kapjuk meg ezt a formát.Még pihentetjük 20 percet, bevágjuk és 210 C fokra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt készre sütjük.

 Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg teljekiőrlésű tönkölyliszt
-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz/kenyerekhez-1,5 dkg friss élesztő
-1 teáskanál fruktóz
-1,5 teáskanál só
-1 evőkanál olívaolaj
-kb 2 dl langyos víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük