Túrós pogácsa Zelleitündi módra

   

Egyszerűen nagyszerű pogácsa kelesztés nélkül.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva fél órát a hűtőben pihentetjük. Ha letelt a pihentetés, kinyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm-es vastagságúra, és tetszőleges méretűre szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd felvert tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal, 15-20 perc alatt 190 C fokos sütőben készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg házi túró

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz

-20 dkg vaj/bio margarin

-5 dkg friss élesztő

-2 teáskanál himalája só

-1 egész tojás

-2 púpos evőkanál tejföl

-a tetejére felvert tojás és reszelt sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük