Túrós táska Zelleitündi módra

Kelt tésztából készült túrós táskák cukor nélkül, szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd az élesztővel, fruktózzal, tejjel és egy kis lisztkeverékkel kovászt készítünk, természetesen a kimért mennyiségből. Ha megkelt a kovász összegyúrjuk az összes hozzávalót, annyi langyos tejjel, hogy lágyabb tésztát kapjunk.  A tésztát azért kell lágyabbra hagyni, hogy még nagyobbak legyenek a túrós táskák, egyébként bármilyen más kelt tésztánál is, mivel ha a lisztkeverékből lágyabb tésztát dagasztunk, sokkal lazább, habosabb lesz a végeredmény is. Legalább 1 órát pihentetjük letakarva, vagy kelesztőtálban. Elkészítjük a túró tölteléket, vagyis a hozzávalókat összekeverjük és annyi morzsát teszünk hozzá, hogy a túró a sütés közbe ne áztassa el a tésztát. A megkelt tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra, felvágjuk nagyobb kockákra és megtöltjük a túrótöltelékkel, majd a négy sarkát összeillesztjük, összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjünk felvert tojással és újabb 15 percet pihentetjük. 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz 

-1,5 dkg élesztő

-1 egész tojás

-1 lapos evőkanál tejföl

-1 csipet só

-1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, ha a diétánkba nem illeszthető be, akkor elhagyható 

-5 dkg eritrit 

-2,5 dkg puha vaj

-kb. 1,5-2 dl langyos tej

a túró töltelékhez

-25 dkg házi túró

-1 tojássárga

-7 dkg eritrit porrá őrőlve 

-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-reszelt citromhéj

-esetleg mazsola 5 dkg

-vaníliaőrlemény

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.