Vaníliás muffin Zelleitündi módra

   

Muffin alaptésztának is nevezhetjük, ami önmagában is nagyon finom, de igazából bármivel kombinálhatjuk, pl. gyümölccsel, mandulával, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel vagy étcsoki cseppekkel.

Elkészítés módja

Ebből a mennyiségből 6 db kisebb muffin lesz. A szárazanyagokat kimérjük összekeverjük, majd a tojást az eritrittel kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet, végül a száraz anyagokat is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Papír kapszlikba önjük, és 160 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-14 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 teáskanál sütőpor

-1 késhegynyi szódabikarbóna

-7 dkg eritrit

-1 dl tej/növényi tej

-1 tojás

-0,5 dl olívaolaj

-1 késhegynyi vaníliaőrlemény

-1 csipet só

-reszelt citromhéj

 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük