Vegán gluténmentes epres sütemény Zelleitündi módra

Tojás nélkül készült az új Tündi Free gluténmentes lisztkeverékből. Az íze és az állaga is tökéletes. Tojásérzékenyek és vegánok is fogyaszthatják.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük aztán a többi száraz hozzávalóval együtt elkeverjük. Majd kimérjük a nedves hozzávalókat is és a száraz hozzávalókkal szép simára keverjük. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos kerek torta formába simítjuk a tésztát és megmosott félbevágott epreket teszünk a tetejére. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és felszeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Tündi Free gluténmentes palacsinta piskóta sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-8 dkg eritrit

-2 dkg négyszeres édesítő eritrit+stevia keveréke

-csipet só

-1 csomag sütőpor

-1 mokkáskanál szódabikarbóna

-2 evőkanál vegán tejföl

-fél citrom reszelt héja és leve

-2 dl növényi tej

-0,75 dl olívaolaj/kókuszolaj

-1 teáskanál vaníliakivonat

-25 dk friss eper

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.