Az olaszok tojásrántottája azaz tojásfelfújt. Zöldpárgával vagy bármilyen zöldséggel elkészíthető, finom előétel vagy reggeli.
Elkészítés módja A hagymát finomra vágjuk és az olívaolaj vaj keverékén megfuttatjuk, aztán a fokhagymát is. A prosciutto sonkát felszeleteljük és hozzáadjuk, majd a zöldspárga fás részét letörjük, a többit másfél centis darabokra felszeleteljük és rádobjuk a többi hozzávalóra. A tojásokat egy edénybe feltörjük, majd sózzuk, borsozzuk majd a tejszínnel, mascarponéval és egy kis reszelt parmezánnal felverjük. A tojásos keverékhez öntjük a megdínsztelt hozzávalókat, jól összekeverjük és egy jénai tálban 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük. Felszeleteljük és tálaljuk. Hozzávalók/bevásárlólista -1 kisebb vöröshagyma -2 gerezd fokhagyma -pici vaj és olívaolaj -10 dkg prosciutto sonka-fél csomag zöldspárga -só, bors -8 tojás -1 dl tejszín -2 evőkanál mascarpone -parmezán sajt |