Zöldspárgás frittata Zelleitündi módra

   

Az olaszok tojásrántottája azaz tojásfelfújt. Zöldpárgával vagy bármilyen zöldséggel elkészíthető, finom előétel vagy reggeli.

Elkészítés módja

A hagymát finomra vágjuk és az olívaolaj vaj keverékén megfuttatjuk, aztán a fokhagymát is. A prosciutto sonkát felszeleteljük és hozzáadjuk, majd a zöldspárga fás részét letörjük, a többit másfél centis darabokra felszeleteljük és rádobjuk a többi hozzávalóra. A tojásokat egy edénybe feltörjük, majd  sózzuk, borsozzuk majd a tejszínnel, mascarponéval és egy kis reszelt parmezánnal felverjük. A tojásos keverékhez öntjük a megdínsztelt hozzávalókat, jól összekeverjük és egy jénai tálban 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük. Felszeleteljük és tálaljuk. 

Hozzávalók/bevásárlólista

-1 kisebb vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-pici vaj és olívaolaj
-10 dkg prosciutto sonka-fél csomag zöldspárga
-só, bors
-8 tojás
-1 dl tejszín
-2 evőkanál mascarpone
-parmezán sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük