Finom tartalmas zsemlék, nem a felfújt változat, szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót végül a langyos vizet és az olívaolajat. Jól kidolgozzuk a tésztát kézzel vagy dagasztógép segítségével. Lágy tésztát kell hogy kapjunk, mert így lesz majd a végeredmény igazán laza és lyukacsos. Ha nem találjuk elég lágynak, akkor tegyünk hozzá még egy kis langyos vizet. Meleg helyen kelesztjük esetleg kelesztőtálban. Én a sütőt 40 C fokra szoktam állítani, a tésztát kelesztőtálba teszem és a sütőben hagyom kelni legalább egy órát. Amikor szépen megkelt, akkor kb. 8 dkg-os darabokra vágjuk és a kezünkbe szép gombócokká formáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 6-7 db gyönyörű zsemlénk lesz belőle. Még kb. Fél órát hagyjuk állni, majd 200 C fokon készre sütjük, 15-20 perc alatt.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz/kenyerekhez
-2-2,5 dl langyos víz
-3 dkg friss élesztő
-1 teáskanál fruktóz
-3 teáskanál só
-2 evőkanál olívaolaj