Klasszikus zserbo szelet szénhidrátcsökkentetten, cukor nélkül.
Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük, a tejet az élesztővel és a fruktózzal elkeverjük, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Hengert formálunk belőle, amit 3 egyenlő részre osztunk. 25×35 cm-es tepsit kivajazzunk, majd folyamatos lisztezés közben kinyújtjuk az első adag tésztát. Feltekerjük a nyújtófára, majd a tepsibe helyezzük. A baracklekvár felét a tésztára kenjük. A darált diót elkeverjük az eritritollal és a vaníliaőrleménnyel, majd a lekvárral megkent tészta tetejére szórjuk. Jöhet a következő tészta kinyújtása, majd a baracklekvár és a darát dió. Végül a harmadik adag tésztát is kinyújtjuk és beterítjük vele a süteményt.
Késsel megszúrkáljuk, majd 170 C fokos sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük. Ha teljesen kihűlt, elkészítjük a csokimázat. Gőz felett összemelegítjük a csokoládét és az olajat és a sütemény tetejére kenjük. Ha megdermedt, felszeletelhetjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-60 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-20 dkg vaj
-2 tojássárgája
-1 teáskanál fruktóz
-5 dkg eritrit por
-2 dkg élesztő
-csipet só
-vaníliaőrlemény
-1 dl hideg tej
-1 dl tejföl
-fél citrom reszelt héja
a töltelékhez
-30 dkg darált dió
-5 dkg eritrit por
-vaníliaőrlemény
-40 dkg cukormentes baracklekvár
a csokoládémázhoz
-10 dkg cukormentes étcsokoládé
-3-4 evőkanál olaj