Zserbó Zelleitündi módra

Klasszikus zserbo szelet szénhidrátcsökkentetten, cukor nélkül.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, a tejet az élesztővel és a fruktózzal elkeverjük, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Hengert formálunk belőle, amit 3 egyenlő részre osztunk. 25×35 cm-es tepsit kivajazzunk, majd folyamatos lisztezés közben kinyújtjuk az első adag tésztát. Feltekerjük a nyújtófára, majd a tepsibe helyezzük. A baracklekvár felét a tésztára kenjük. A darált diót elkeverjük az eritritollal és a vaníliaőrleménnyel, majd a lekvárral megkent tészta tetejére szórjuk. Jöhet a következő tészta kinyújtása, majd a baracklekvár és a darát dió. Végül a harmadik adag tésztát is kinyújtjuk és beterítjük vele a süteményt.

Késsel megszúrkáljuk, majd 170 C fokos sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük. Ha teljesen kihűlt, elkészítjük a csokimázat. Gőz felett összemelegítjük a csokoládét és az olajat és a sütemény tetejére kenjük. Ha megdermedt, felszeletelhetjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-60 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-20 dkg vaj

-2 tojássárgája

-1 teáskanál fruktóz

-5 dkg eritrit por

-2 dkg élesztő

-csipet só

-vaníliaőrlemény

-1 dl hideg tej

-1 dl tejföl

-fél citrom reszelt héja

a töltelékhez

-30 dkg darált dió

-5 dkg eritrit por

-vaníliaőrlemény

-40 dkg cukormentes baracklekvár

a csokoládémázhoz

-10 dkg cukormentes étcsokoládé

-3-4 evőkanál olaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.