Karácsonyra szoktam készíteni halászlé helyett, ezt a nagyon finom olasz hallevest.
Elkészítés módja Halalaplevet készítünk a bazsalikomlevéllel a pasattaval vízzel és a halak részeivel. Felforraljuk a hozzávalókat, majd 20 percig főzzük, aztán finom szitán áttörjük és félretesszük. A leveshez az olívaolajat felhevítjük, megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymákat, majd a kagylókat és a fehérbort. Amint a kagylók kinyíltak, kivesszük őket, amik nem azokat kidobjuk. A vegyes felszeletelt halakat az alaplébe tesszük, hozzáöntjük a levet amiben a kagylók főttek, majd az apróra vágott paradicsomot.Végül az összes tengeri finomságot is beletesszük, visszarakjuk a kagylókat, sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor frissen vágott bazsalikommal és fokhagymás pirítóssal tálaljuk. Bevásárlólista/Hozzávalók -olívaolaj -4 gerezd fokhagyma -20 fekete kagyló -20 db vénuszkagyló -2 dl fehérbor -40 dkg fehér húsú hal pl. Szent Péter hal, ördöghal, vörös márna, morgó hal felszeletelve -20 dkg apróra vágott paradicsom -8 scampi vagy nagyobb garnéla megtisztítva -40 dkg bébipolip -8 kisebb tintahal feldarabolva -só, bors -friss bazsalikom Az alapléhez: -2 Hal fej, hal váz és hal farok vegyesen -5 dl sűrített paradicsomlé (passatta) -10 bazsalikomlevél A tálaláshoz: -Kenyér-Fokhagyma-Olívaolaj |