Zuppa di pesce az olasz halleves

   

Karácsonyra szoktam készíteni halászlé helyett, ezt a nagyon finom olasz hallevest.

Elkészítés módja

Halalaplevet készítünk a bazsalikomlevéllel a pasattaval vízzel és a halak részeivel. Felforraljuk a hozzávalókat, majd 20 percig főzzük, aztán finom szitán áttörjük és félretesszük. A leveshez az olívaolajat felhevítjük, megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymákat, majd a kagylókat és a fehérbort. Amint a kagylók kinyíltak, kivesszük őket, amik nem azokat kidobjuk. A vegyes felszeletelt halakat az alaplébe tesszük, hozzáöntjük a levet amiben a kagylók főttek, majd az apróra vágott paradicsomot.Végül az összes tengeri finomságot is beletesszük, visszarakjuk a kagylókat, sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor frissen vágott bazsalikommal és fokhagymás pirítóssal tálaljuk. 

Bevásárlólista/Hozzávalók

-olívaolaj
-4 gerezd fokhagyma
-20 fekete kagyló
-20 db vénuszkagyló
-2 dl fehérbor
-40 dkg fehér húsú hal pl. Szent Péter hal, ördöghal, vörös márna, morgó hal felszeletelve
-20 dkg apróra vágott paradicsom
-8 scampi vagy nagyobb garnéla megtisztítva
-40 dkg bébipolip
-8 kisebb tintahal feldarabolva
-só, bors
-friss bazsalikom 

Az alapléhez:

-2 Hal fej, hal váz és hal farok vegyesen
-5 dl sűrített paradicsomlé (passatta)
-10 bazsalikomlevél 

A tálaláshoz:
-Kenyér-Fokhagyma-Olívaolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük