Sütőporral készült túrós pogácsa a “kedvencem” gluténmentes lisztkeverékből.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kell kapjunk. Ha szükséges esetleg tehetünk hozzá még tejfölt. 5 percet állni hagyjuk, majd 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk és közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd lekenjük a tetejüket egy egész felvert tojással. Nagylyukú reszelőn lereszelt sajttal megszórjuk és 200C fokra előmelegített sütőben 15-25 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-25 dkg túró/tofu
-7 dkg vaj/növényi margarin
-1 tojás
-2 teáskanál himalája só
-2 csapott teáskanál sütőpor
-1 evőkanál tejföl/növényi tejföl
a tetejére
-1 tojás
-10 dkg reszelt sajt/növényi sajt