Expressz gluténmentes pogácsa Zelleitündi módra

Sütőporral készült túrós pogácsa a “kedvencem” gluténmentes lisztkeverékből.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kell kapjunk. Ha szükséges esetleg tehetünk hozzá még tejfölt. 5 percet állni hagyjuk, majd 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk és közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd lekenjük a tetejüket egy egész felvert tojással. Nagylyukú reszelőn lereszelt sajttal megszórjuk és 200C fokra előmelegített sütőben 15-25 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-25 dkg túró/tofu

-7 dkg vaj/növényi margarin

-1 tojás

-2 teáskanál himalája só

-2 csapott teáskanál sütőpor

-1 evőkanál tejföl/növényi tejföl

a tetejére

-1 tojás

-10 dkg reszelt sajt/növényi sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.