Gluténmentes epres mascarponés torta Zelleitündi módra

   

Mennyei epres sütemény készült gluténmentesen.

Elkészítés módja

A mascarponéhoz hozzáadjuk az édesítőket, aztán egyenként a tojásokat és habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a fél citrom levét. A sütőporral elkevert gluténmentes lisztkeveréket is hozzáadjuk. Szép homogénre elkeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, akkor tehetünk még hozzá egy kis tejet. Kivehető aljú hosszúkás pite formába öntjük a masszát, és elsimítjuk. Megtisztított, kockákra vágott eperrel kirakjuk a tetejét, enyhén belenyomkodjuk és mandula pálcikával megszórjuk. 180 C fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel díszítjük, majd tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-12 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

-25 dkg mascarpone (laktózmentes)

-5 dkg eritrit 

-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-2 tojás

-1 citrom reszelt héja 

-fél citrom leve

-1 teáskanál vanília kivonat

-2 teáskanál sütőpor

a tetejére

-25 dkg eper

-mandula pálcikák

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük