Mennyei epres sütemény készült gluténmentesen.
Elkészítés módja
A mascarponéhoz hozzáadjuk az édesítőket, aztán egyenként a tojásokat és habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a fél citrom levét. A sütőporral elkevert gluténmentes lisztkeveréket is hozzáadjuk. Szép homogénre elkeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, akkor tehetünk még hozzá egy kis tejet. Kivehető aljú hosszúkás pite formába öntjük a masszát, és elsimítjuk. Megtisztított, kockákra vágott eperrel kirakjuk a tetejét, enyhén belenyomkodjuk és mandula pálcikával megszórjuk. 180 C fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel díszítjük, majd tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-12 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-25 dkg mascarpone (laktózmentes)
-5 dkg eritrit
-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-2 tojás
-1 citrom reszelt héja
-fél citrom leve
-1 teáskanál vanília kivonat
-2 teáskanál sütőpor
a tetejére
-25 dkg eper
-mandula pálcikák