Gluténmentes óriás Isler Zelleitündi módra

Születésnapra készítettem ezt az óriás islert.

Elkészítés módja

A lisztkeverékeket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük fél órát. A tésztát kettévágjuk és kb. fél-1 centiméteres vastagságúra kinyújtjuk először az egyik tésztát és kiszúrunk belőle egy 26 cm-es kört. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 170 C fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz. Akkor jó ha még éppen nem pirult meg a széle. Majd a másik tészta darabot ugyanígy kinyújtjuk, 26 cm-es kör alakot kiszúrunk belőle és kisütjük. Ha kihűlt cukormentes lekvárral vastagon megkenjük az egyik lapot, és rátesszük a tetejét. Az étcsokoládét megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat és szépen elterítjük az isler tetején. Tetszés szerint díszítjük. Ha szeretnénk, akkor ugyanebből a receptből kisebb korongokat is kiszúrhatunk és azt kenjük meg lekvárral és mártjuk az étcsokiba.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-20 dkg vaj/bio margarin

-1 teáskanál vaníliaőrlemény vagy vanília kivonat

-8 dkg porrá őrőlt Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-1 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-2 tojássárga

-késhegynyi szódabikarbóna

-kiskanál rum

-csipet só

-cukormentes baracklekvár

a tetejére

-10 dkg cukormentes étcsokoládé

-1 evőkanál olaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.