Születésnapra készítettem ezt az óriás islert.
Elkészítés módja
A lisztkeverékeket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük fél órát. A tésztát kettévágjuk és kb. fél-1 centiméteres vastagságúra kinyújtjuk először az egyik tésztát és kiszúrunk belőle egy 26 cm-es kört. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 170 C fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz. Akkor jó ha még éppen nem pirult meg a széle. Majd a másik tészta darabot ugyanígy kinyújtjuk, 26 cm-es kör alakot kiszúrunk belőle és kisütjük. Ha kihűlt cukormentes lekvárral vastagon megkenjük az egyik lapot, és rátesszük a tetejét. Az étcsokoládét megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat és szépen elterítjük az isler tetején. Tetszés szerint díszítjük. Ha szeretnénk, akkor ugyanebből a receptből kisebb korongokat is kiszúrhatunk és azt kenjük meg lekvárral és mártjuk az étcsokiba.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-20 dkg vaj/bio margarin
-1 teáskanál vaníliaőrlemény vagy vanília kivonat
-8 dkg porrá őrőlt Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-1 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-2 tojássárga
-késhegynyi szódabikarbóna
-kiskanál rum
-csipet só
-cukormentes baracklekvár
a tetejére
-10 dkg cukormentes étcsokoládé
-1 evőkanál olaj