Az almától szaftos, mákos és erdei gyümölcsösös gyors sütemény.
Elkészítés módja A tojásokat az eritrittel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. A lisztkeveréket a mákkal és a sütőporral elkeverjük. Az almákat megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd meghintjük az őrőlt fahéjjal. A citrom reszelt héját és levét a tojásos keverékhez adjuk, majd a lereszelt almát, végül a mákos keveréket. Ha kell egy kis tejjel fellazítjuk a tésztát. Hosszúkás sütőformát kivajazunk és belesimítjuk a tésztát, megszórjuk az erdei gyümölcsökkel és 180 C fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával. Bevásárlólista/hozzávalók -10 dkg darált mák -10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -2 teáskanál sütőpor -1 citrom reszelt héja, fél citrom leve -csipet só -2 reszelt alma -1 teáskanál őrőlt fahéj -10 dkg eritrit -2 tojás -5 dkg olvasztott vaj/bio margarin/kókuszolaj-tej/növényi tej ha szükséges a tésztát lazítani a tetejére -friss vagy fagyasztott erdei gyümölcsök |