Almás-mákos sütemény erdei gyümölcsökkel Zelleitündi módra

Az almától szaftos, mákos és erdei gyümölcsösös gyors sütemény.

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. A lisztkeveréket a mákkal és a sütőporral elkeverjük. Az almákat megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd meghintjük az őrőlt fahéjjal. A citrom reszelt héját és levét a tojásos keverékhez adjuk, majd a lereszelt almát, végül a mákos keveréket. Ha kell egy kis tejjel fellazítjuk a tésztát. Hosszúkás sütőformát kivajazunk és belesimítjuk a tésztát, megszórjuk az erdei gyümölcsökkel és 180 C fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg darált mák
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 teáskanál sütőpor
-1 citrom reszelt héja, fél citrom leve
-csipet só
-2 reszelt alma
-1 teáskanál őrőlt fahéj
-10 dkg eritrit
-2 tojás
-5 dkg olvasztott vaj/bio margarin/kókuszolaj-tej/növényi tej ha szükséges a tésztát lazítani a tetejére
-friss vagy fagyasztott erdei gyümölcsök 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.