Cseresznyés-meggyes mandulás sütemény Zelleitündi módra

Ismét egy keverem-kavarom sütemény, amiket nagyon szeretek különböző gyümölcsökkel együtt sütni.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd lassan fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a mandulalikőrt és belereszeljük a citromhéjat. A lisztkeveréket a mandulaliszttel és a sütőporral elkeverjük, végül a tojásos keverékhez adjuk és jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt 24×24-es tepsibe simítjuk és megszórjuk a magozott cseresznyével és a meggyel. Belenyomkodjuk a gyümölcsöket a tésztába. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-40 percig, tűpróbáig sütjük. Porrá őrőlt eritrittel megszórva tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg eritrit 
-1-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-4 tojás
-2,4 dl olívaolaj/kókuszolaj
-1 evőkanál mandulalíkőr vagy 1 teáskanál mandulakivonat
-1 citrom reszelt héja
-16 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-2 teáskanál sütőpor
-4 dkg mandulaliszt vagy őrőlt mandula
-15 dkg magozott cseresznye
-15 dkg magozott meggya

tetejére porrá őrőlt eritrit

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.