Ismét egy keverem-kavarom sütemény, amiket nagyon szeretek különböző gyümölcsökkel együtt sütni.
Elkészítés módja A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd lassan fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a mandulalikőrt és belereszeljük a citromhéjat. A lisztkeveréket a mandulaliszttel és a sütőporral elkeverjük, végül a tojásos keverékhez adjuk és jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt 24×24-es tepsibe simítjuk és megszórjuk a magozott cseresznyével és a meggyel. Belenyomkodjuk a gyümölcsöket a tésztába. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-40 percig, tűpróbáig sütjük. Porrá őrőlt eritrittel megszórva tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók -10 dkg eritrit -1-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -4 tojás -2,4 dl olívaolaj/kókuszolaj -1 evőkanál mandulalíkőr vagy 1 teáskanál mandulakivonat -1 citrom reszelt héja -16 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -2 teáskanál sütőpor -4 dkg mandulaliszt vagy őrőlt mandula -15 dkg magozott cseresznye -15 dkg magozott meggya tetejére porrá őrőlt eritrit |