Csokoládéfelfújt Zelleitündi módra

   
 Elkészítés módja

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat.
Közben a tojásokat a nyírfacukorral fehéredésig verjük, majd összevegyítjük az olvasztott csokoládés vajjal.
A mandulalisztet a szénhidrátcsökkentett lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük és végül óvatosan hozzáforgatjuk a csokis masszához.
Kivajazott desszertgyűrűkbe vagy felfújtas tálkákba kanalazzuk és 200 C fokos sütőben mérettől függően 8-12 perc alatt megsütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók
– 10 dkg cukormentes 70%-os étcsokoládé
– 10 dkg vaj
– 2 tojás
– 5 dkg nyírfacukor
– 1 dkg kakaópor
– 3 g sütőpor
– 2,5 dkg mandulaliszt
– 2,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük