Elkészítés módja Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Közben a tojásokat a nyírfacukorral fehéredésig verjük, majd összevegyítjük az olvasztott csokoládés vajjal. A mandulalisztet a szénhidrátcsökkentett lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük és végül óvatosan hozzáforgatjuk a csokis masszához. Kivajazott desszertgyűrűkbe vagy felfújtas tálkákba kanalazzuk és 200 C fokos sütőben mérettől függően 8-12 perc alatt megsütjük. Bevásárlólista/hozzávalók – 10 dkg cukormentes 70%-os étcsokoládé – 10 dkg vaj – 2 tojás – 5 dkg nyírfacukor – 1 dkg kakaópor – 3 g sütőpor – 2,5 dkg mandulaliszt – 2,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék |