Gesztenyetekercs meggyes gesztenyemousse-szal töltve Zelleitündi módra

Akár ünnepi édességnek is megállja a helyét ez a finom könnyű gesztenyés piskótatekercs.

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, szükséges még a sütőpapírt vajjal megkenni és egy kis lisztkeverékkel meghinteni, mert így könnyebben lejön a sütőpapír. 
180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. 
Ha kisült kiborítjuk egy tiszta konyharuhára és feltekerjük. 
Pár percig állni hagyjuk, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla. Ez azért szükséges, hogy még melegen feltekerjük, hogy a piskóta ne törjön és a pára miatt könnyebben le tudjuk húzni a sütőpapírt róla. 
A gesztenyét átnyomjuk vagy kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a porrá őrőlt eritritet és a rumot, majd a habbá vert tejszínt. 
A piskótára kenjük a gesztenye mousset és megszórjuk a meggyel. Feltekerjük, és kívül is bevonjuk a krémmell. Díszítésként olvasztott csokoládét csorgatunk rá. 
A hűtőbe tesszük minimum 1 órára és tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a piskótatekercshez
– 5 tojás
– 5 evőkanál eritrit- 5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
– 1 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor (nem cukrozott)
– 1 teáskanál szódabikarbóna

Bevásárlólista/hozzávalóka mousse-hoz
– 50 dkg gesztenye massza, natur vagy édesítővel készült
– 2 dl tejszín
– 1 evőkanál rum
– porrá őrőlt eritrit ízlés szerint
– 20 dkg magozott mélyhűtött meggy

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.