Akár ünnepi édességnek is megállja a helyét ez a finom könnyű gesztenyés piskótatekercs.
Elkészítés módja A tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, szükséges még a sütőpapírt vajjal megkenni és egy kis lisztkeverékkel meghinteni, mert így könnyebben lejön a sütőpapír. 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kisült kiborítjuk egy tiszta konyharuhára és feltekerjük. Pár percig állni hagyjuk, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla. Ez azért szükséges, hogy még melegen feltekerjük, hogy a piskóta ne törjön és a pára miatt könnyebben le tudjuk húzni a sütőpapírt róla. A gesztenyét átnyomjuk vagy kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a porrá őrőlt eritritet és a rumot, majd a habbá vert tejszínt. A piskótára kenjük a gesztenye mousset és megszórjuk a meggyel. Feltekerjük, és kívül is bevonjuk a krémmell. Díszítésként olvasztott csokoládét csorgatunk rá. A hűtőbe tesszük minimum 1 órára és tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók a piskótatekercshez – 5 tojás – 5 evőkanál eritrit- 5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez – 1 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor (nem cukrozott) – 1 teáskanál szódabikarbóna Bevásárlólista/hozzávalóka mousse-hoz – 50 dkg gesztenye massza, natur vagy édesítővel készült – 2 dl tejszín – 1 evőkanál rum – porrá őrőlt eritrit ízlés szerint – 20 dkg magozott mélyhűtött meggy |