Csodás édes focaccia szerderrel és áfonyával.
Elkészítés módja A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel és elmorzsoljuk, és a sóval összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Lágyabb kelt tésztát kell, hogy kapjunk. Jól kidolgozzuk, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyiket kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit az öklünkkel megnyomkodjuk. Rászórjuk az áfonya és a szeder felét, meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük fahéjjal és az eritrittel. Kinyújtjuk a másik tésztát is, amit ráteszünk és a széleit összedolgozzuk. A tetejére szórjuk az áfonya és a szeder másik felét, majd olívaolajat is csorgatunk rá, végül fahéjjal és eritrittel is megszórjuk. 180 C fokos sütőben készre sütjük.Tálalás előtt eritritporral megszórjuk. Hozzávalók/bevásárlólista a tésztához -50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz -3,5-4 dl langyos víz -3 teáskanál só -3 dkg friss élesztő -1 evőkanál olívaolaj a feltéthez -50 dkg áfonya és szeder vegyesen -eritrit -fahéj -olívaolaj -ízlés szerint esetleg rozmaring |