Édes focaccia áfonyával és szederrel Zelleitündi módra

   

Csodás édes focaccia szerderrel és áfonyával.

Elkészítés módja

A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel és elmorzsoljuk, és a sóval összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Lágyabb kelt tésztát kell, hogy kapjunk. Jól kidolgozzuk, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyiket kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit az öklünkkel megnyomkodjuk. Rászórjuk az áfonya és a szeder felét, meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük fahéjjal és az eritrittel. Kinyújtjuk a másik tésztát is, amit ráteszünk és a széleit összedolgozzuk. A tetejére szórjuk az áfonya és a szeder másik felét, majd olívaolajat is csorgatunk rá, végül fahéjjal és eritrittel is megszórjuk. 180 C fokos sütőben készre sütjük.Tálalás előtt eritritporral megszórjuk. 

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz 
-3,5-4 dl langyos víz
-3 teáskanál só
-3 dkg friss élesztő
-1 evőkanál olívaolaj a feltéthez
-50 dkg áfonya és szeder vegyesen
-eritrit
-fahéj
-olívaolaj
-ízlés szerint esetleg rozmaring

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük