Könnyű túrós sütemény eperrel, gluténmentes piskótával.
Elkészítés módja
Először elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Így is kihabosítjuk, majd a lisztkeveréket hozzákeverjük, ilyenkor már spatulával dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A krémhez a túrót az édesítőkkel a vaníliaőrleménnyel és a citrom levével és héjával elkeverjük. A tejszínt pedig habbá verjük. A zselatin fixet a túróhoz keverjük, végül a tejszínt is óvatosan hozzáforgatjuk. Az eprek egy részét megmossuk felkockázzuk és a krémhez adjuk. A finom túrókrémet rákanalazzuk a piskóta tetejére. (a kapcsos tortaforma marad rajta, mert ez tartja meg a krémet) Tetszés szerint díszítjük a tetejét félbevágott eperrel. 3-4 órára a hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, de az egy éjszaka még ideálisabb. A tortaformát körbevágjuk óvatosan, majd a tortát tálra helyezzük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-3 tojás
-3 evőkanál eritrit
-3 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
a krémhez
-25 dkg laktózmentes krémtúró
-2,5 dl laktózmentes tejszín
-1 db zselatin fix
-25 dkg eper
-kávéskanál vaníliíőrlemény vagy vanília kivonat
-fél citrom leve és reszelt héja
-3 dkg négyszeres édesítő
a díszítéshez eper