Gluténmentes banánkenyér étcsokidarabokkal Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük és a lisztkeveréket a sóval a sütőporral, szódabikarbónával és a vanília őrleménnyel elkeverjük. A banánokat villával áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd az édesítőket, az olívaolajat, és a száraz hozzávalókat. Végül a durvára vágott diót és a feldarabolt étcsokoládét is hozzáadjuk. Egy kisebb kenyérsütő formába kanalazzuk a banános kevert tésztát. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalok

-14 dkg Zellei Tündi gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 nagyobb érett banán
-1 teáskanál sütőpor
-fél teáskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só
-5 dkg eritrit 
-2 dkg négyszeres édesítő 
-2 tojás
-80 ml olívaolaj
-1 teáskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat
-7 dkg pirított darabolt dió
-5 dkg cukormentes étcsoki min. 70%-os

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.