Gluténmentes almatorta túróval Zelleitündi módra

Gluténmentes túrótorta almával, egy kis cukormentes baracklekvárral és csipet fahéjjal.

Elkészítés módja

A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket a puha vajat, aztán egyenként a tojásokat és habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, végül a tejet is hozzákeverjük. A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Szép homogénre elkeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, akkor tehetünk még hozzá egy kis tejet. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába öntjük a masszát, és elsimítjuk. Megtisztított, cikkekre vágott almával kirakjuk a tetejét. Őrőlt fahéjjal meghintjük az almákat. 180 C fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Még forrón megkenjük egy kis cukormenets baracklekvárral, ha kihűlt tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

-25 dkg túró

-7 dkg eritrit 

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-2 tojás

-1 citrom reszelt héja 

-1 teáskanál vanília kivonat

-fél citrom leve

-0,5 dl tej

-1 cs sütőpor

-4 dkg puha vaj

a tetejére

-1 alma cikkekre vágva

-őrőlt fahéj

-cukormentes baracklekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.