Gluténmentes túrótorta almával, egy kis cukormentes baracklekvárral és csipet fahéjjal.
Elkészítés módja
A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket a puha vajat, aztán egyenként a tojásokat és habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, végül a tejet is hozzákeverjük. A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Szép homogénre elkeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, akkor tehetünk még hozzá egy kis tejet. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába öntjük a masszát, és elsimítjuk. Megtisztított, cikkekre vágott almával kirakjuk a tetejét. Őrőlt fahéjjal meghintjük az almákat. 180 C fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Még forrón megkenjük egy kis cukormenets baracklekvárral, ha kihűlt tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-25 dkg túró
-7 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-2 tojás
-1 citrom reszelt héja
-1 teáskanál vanília kivonat
-fél citrom leve
-0,5 dl tej
-1 cs sütőpor
-4 dkg puha vaj
a tetejére
-1 alma cikkekre vágva
-őrőlt fahéj
-cukormentes baracklekvár