Gluténmentes grissini Zelleitündi módra

A gluténmentes pizza tésztából készült grissini finom ropogós lett és mártogatóssal kiváló egészséges előétel vagy rágcsálnivaló.

Elkészítés módja

A lisztkeverékeket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az élesztőt elmorzsoljuk a sót hozzáadjuk, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Ha megkelt a tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen kétfelé osztjuk. Enyhén kinyújtjuk és hosszú csíkokat vágunk belőlük a pizzavágóval. Majd hosszú vékony pálcikákra sodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 200 C fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük. Készíthetünk hozzá paradicsomos vagy tejfölös mártogatós különböző friss fűszernövényekkel sóval, borssal ízlés szerint.


Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-10 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 dkg friss gluténmentes élesztő vagy 1 teáskanál szárított élesztő
– fél teáskanál himalája só
-1 evőkanál olívaolaj
-260 g langyos víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.