Gluténmentes epres-túrós sütemény Zelleitündi módra

Egyszerű keverem-kavarom sütemény gluténmentesen eperrel.

Elkészítés módja

A túrót a tojások sárgájával az eritrittel és a négyszeres édesítővel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat is. Belefacsarjuk a citrom levét és reszelt héját, hozzáadjuk a vaníliaőrleményt és a csipet sót. A lisztkeveréket a sütőporral elkeverjük és a túrós masszához adjuk. Végül a tojások fehérjét habbá varjük és óvatosan a tésztához keverjük, ezzel fellazítjuk a tésztát. 20 cm-es sütőpapírral bélelt szögletes formába simítjuk, és 25-30 dkg friss eperrel megszórjuk a tetejét némelyiket kicsit belenyomkodva a tésztába. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg túró

-2 tojás

-10 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)

-1 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-fél citrom leve, héja

-késhegynyi vaníliaőrlemény vagy vanília kivonat

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1 teáskanál sütőpor

-csipet himalája só 

-4 dkg puha vaj

-25-30 dkg friss eper

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.