Elkészítés módja
A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat óvatosan beleforgatjuk. 180 C fokos sütőben sütőpapírral kibélelt (a sütőpapírt enyhén kivajazzuk) tepsiben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a piskótát konyharuhára borítjuk, egy pár percet várunk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és még a langyos piskótát a konyharuhával együtt feltekerjük, míg ki nem hűl. A krémhez a tejszínt az édesítővel a vaníliaőrleménnyel habosra keverjük. A piskótát kitekerjük a konyharuhából és rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk a málna szemeket és feltekerjük. A csokoládé ganache-hoz a csokit felolvasztjuk, a tejszínnel együtt felmelegítjük, majd a piskótatekercsre kenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel a tetejét .Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, aztán szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskóta tekercshez
-6 egész tojás
-6 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 evőkanál holland kakaópor
-6 evőkanál Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
a krémhez
-2,5 dl tejszín vagy növényi tejszín
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-2 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb
-20-30 dkg fagyasztott málna
csokoládé ganache-hez
-5 dkg min. 70 %-os cukormentes étcsokolédé
-1-1,5 dl tejszín vagy növényi tejszín a tetejére
kókuszreszelék a díszítéshez