Elkészítés módja
A száraz hozzávalókat kimérjük és a lisztkeveréket a sóval a sütőporral, szódabikarbónával és a vanília őrleménnyel elkeverjük. A banánokat villával áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd az édesítőket, az olívaolajat, és a száraz hozzávalókat. Végül a durvára vágott mogyorót és a feldarabolt étcsokoládét is hozzáadjuk. Egy kisebb kisebb hosszúkás sütőformába kanalazzuk a banános kevert tésztát. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalok
-14 dkg Zellei Tündi gluténmentes kedvencem lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 nagyobb érett banán
-1 teáskanál sütőpor
-fél teáskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só
-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-2 tojás
-80 ml olívaolaj
-1 teáskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat
-5 dkg pirított darabolt mogyoró
-5 dkg cukormentes étcsoki min. 70%-os