Gluténmentes banánkenyér Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük és a lisztkeveréket a sóval a sütőporral, szódabikarbónával és a vanília őrleménnyel elkeverjük. A banánokat villával áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd az édesítőket, az olívaolajat, és a száraz hozzávalókat. Végül a durvára vágott mogyorót és a feldarabolt étcsokoládét is hozzáadjuk. Egy kisebb kisebb hosszúkás sütőformába kanalazzuk a banános kevert tésztát. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

 Bevásárlólista/hozzávalok

-14 dkg Zellei Tündi gluténmentes kedvencem lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-2 nagyobb érett banán

-1 teáskanál sütőpor

-fél teáskanál szódabikarbóna

-csipet himalája só

-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-2 tojás

-80 ml olívaolaj

-1 teáskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat

-5 dkg pirított darabolt mogyoró

-5 dkg cukormentes étcsoki min. 70%-os

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.