Gluténmentes karácsonyi linzerek Zelleitündi módra

Karácsonyi inzer korongok gluténmentesen, kétféle lisztkeverékből, cukor hozzáadása nélkül.

Elkészítés módja

A lisztkeverékeket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután kb. fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerint karácsonyi kiszúrókkal formázzuk. 170 C fokos sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz. Akkor jó ha még éppen nem pirultak meg a szélei. Ha kihűlt cukormentes lekvárral megkenjük, rátesszük a tetejét és megszórjuk porrá őrőlt eritrittel.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

-20 dkg vaj

-1 teáskanál vaníliaőrlemény 

-8 dkg porrá őrőlt eritrit

-2 teáskanál négyszeres édesítő

-2 tojássárga

-késhegynyi szódabikarbóna

-kiskanál rum

-csipet só

-cukormentes baracklekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.