Karácsonyi inzer korongok gluténmentesen, kétféle lisztkeverékből, cukor hozzáadása nélkül.
Elkészítés módja
A lisztkeverékeket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután kb. fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerint karácsonyi kiszúrókkal formázzuk. 170 C fokos sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz. Akkor jó ha még éppen nem pirultak meg a szélei. Ha kihűlt cukormentes lekvárral megkenjük, rátesszük a tetejét és megszórjuk porrá őrőlt eritrittel.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-20 dkg vaj
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-8 dkg porrá őrőlt eritrit
-2 teáskanál négyszeres édesítő
-2 tojássárga
-késhegynyi szódabikarbóna
-kiskanál rum
-csipet só
-cukormentes baracklekvár