Gluténmentes karácsonyi linzerek Zelleitündi módra

   

Karácsonyi inzer korongok gluténmentesen, kétféle lisztkeverékből, cukor hozzáadása nélkül.

Elkészítés módja

A lisztkeverékeket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután kb. fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerint karácsonyi kiszúrókkal formázzuk. 170 C fokos sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz. Akkor jó ha még éppen nem pirultak meg a szélei. Ha kihűlt cukormentes lekvárral megkenjük, rátesszük a tetejét és megszórjuk porrá őrőlt eritrittel.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 500g

-15 dkg Zellei Tündi gluténmenets ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

-20 dkg vaj

-1 teáskanál vaníliaőrlemény 

-8 dkg eritrit por

-2 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-2 tojássárga

-késhegynyi szódabikarbóna

-kiskanál rum

-csipet só

-cukormentes baracklekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük