Gluténmentes diós beigli Zelleitündi módra


Mennyei gluténmentes beigli készült, most kétféle lisztkeverékkel.


Elkészítés módja

A tésztához a hozzávalókat kimérjük, majd felfuttajuk az élesztőt. Az élesztővel a langyos tejjel és annyi lisztkeverékkel, (természetesen a kimért mennyiségből) hogy sűrűbb kovászt kapjunk. Míg felfut az élesztő a lisztkeveréket a vajjal a csipet sóval az édesítőkkel és a citromhéjjal összemorzsoljuk, majd jöhet a többi hozzávaló és a felfuttatott élesztő is. Közepes keménységű, könnyen kezelhető tésztát kell, hogy kapjunk. Ha túl lágy akkor egy kis lisztkeveréket tehetünk hozzá vagy ha keménynek találjuk, akkor egy kis tejjel lazíthatjuk. Egy órát pihentetjük letakarva hideg helyen.

Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat a dió töltelékhez összekeverjük és kész.

A tésztát pihentetés után kinyújtjuk fél centiméter vastagságúra téglalap alakúra, a dió tölteléket rákenjük és a két végét enyhén behajtva feltekerjük a beiglit. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a tojássárgával megkenjük, és még 15 percet hideg helyen pihentetjük. A közepére teszünk egy fél diót. Mielőtt betennénk sülni, megszúrkáljuk, hogy ne repedjen meg. Majd 180 C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-12,5 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék  

-12,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 500g

-1 db tojás sárgája

-1-1,5 dl langyos tej

-1 lapos evőkanál tejföl

-12,5 dkg vaj

-2,5 dkg eritrit

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-1 dkg élesztő

-csipet sóParagraph

-fél citrom reszelt héja 

tetejére a kenéshez 1 tojássárga

a dió töltelékhez

-15 dkg darált dió

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-reszelt citromhéj

-3 dkg apró arany mazsola

-pici tej vagy víz, hogy összeálljon a töltelék

-1 evőkanál rum

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.