Elkészítés módja
Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét habosra keverjük, hozzáadjuk az eritritet és addig verjük míg fényes nem lesz, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, és azzal is habosra keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a lisztkeveréket és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt kb. 20x30cm-es tepsibe simítjuk és 180 C fokos sűtőben 10-12 percig sütjük. A kihűlt piskótát cafatokra törjük, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és összegyúrjuk. Ha túl száraz lenne akkor tehetünk még hozzá egy kis baracklekvárt vagy egy kis tejet is. Jó sok kókuszreszeléket hintünk egy deszkára, majd azon téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük és megkenjük vele a kinyújtott téstát, ezután feltekerjük, még meghempergetjük kókuszreszelékbe. Folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük. Ha kihűlt utána szeletelhetjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-5 tojás
-5 evőkanál Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)
-5 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
a kókusztekercs tésztájához:
-3 evőkanál cukormentes házi baracklekvár
-2 evőkanál Négyszer édesítő
-1 teáskanál rum aroma
-2-3 evőkanál kakaópor
-2 evőkanál kókuszreszelék
a nyújtáshoz és a hempergetéshez kókuszreszelék
a krémhez:
-10 dkg vaj
-7 dkg kókuszreszelék
-1-2 evőkanál négyszeres édesítő